Czy ser bez laktozy to konkurencja dla serów regionalnych?

Laktoza, czyli cukier mleczny, jest w ostatnich latach najczęściej oprócz glutenu krytykowanym składnikiem pokarmowym. Szacuje się, że nietolerancja laktozy jest jedną z najczęściej występujących alergii pokarmowych, a cierpieć ma...

Dlaczego sery korycińskie otrzymały unijny certyfikat?

Sery korycińskie należą do lokalnej odmiany serów podpuszczkowych i są produkowane właściwie z krowiego mleka, które jest niepasteryzowane. Są to bardzo dobre sery swojskie, które zwróciły uwagę unijnych urzędników. Artykuł...

W jakich warunkach powinno się przechowywać sery?

Na rynku istnieje cały asortyment różnych gatunków serów a każdy z nich ze względu na swoje właściwości i walory smakowe powinien być w zasadzie przechowywany w trochę innych warunkach....

Ser i najlepsze potrawy do przyrządzenia z niego

Serowarstwo oznacza produkcję sera w warunkach domowych i staje się coraz bardziej popularne z uwagi na jakość otrzymywanych serów oraz pewność ich składu i przebiegu procesu tworzenia. Różnego rodzaju...

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij